Brandnetels

Brandnetels - allergieën - immuunsysteem - reiki

Als klein kind had ik er een enorme hekel aan: brandnetels. Bij het buiten spelen kwam ik regelmatig in aanraking met brandnetels om vervolgens vol jeuk en geïrriteerde huid naar huis te rennen om mijn moeder om verkoeling te vragen. Brandnetels groeien overal en ze groeien voor mijn gevoel als onkruid. Toch ben ik me eens meer in brandnetels gaan verdiepen. Brandnetels staan bekend om hun stekelige bladeren en irriterende eigenschappen, maar wist je dat deze plant ook een aantal positieve effecten kan hebben? In deze blog ga ik dieper in op de voordelen van brandnetels voor de gezondheid en het welzijn.

Verlichting van allergieën

Brandnetels bevatten histamine, serotonine en andere stoffen die kunnen helpen bij het verminderen van allergische reacties. Ze werken als een natuurlijk antihistaminicum en kunnen helpen bij de verlichting van symptomen zoals niezen, tranende ogen en jeuk.

Ontstekingsremmende eigenschappen

De stoffen in brandnetels hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn voor mensen met aandoeningen zoals artritis, astma en huidaandoeningen zoals eczeem.

Bevordering van de spijsvertering

Brandnetels kunnen ook helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Ze bevatten stoffen die de spijsvertering stimuleren en kunnen helpen bij de behandeling van maagklachten en andere spijsverteringsproblemen.

Versterking van het immuunsysteem

Brandnetels bevatten ook verschillende voedingsstoffen die het immuunsysteem kunnen versterken. Ze bevatten onder andere vitamine C, ijzer en calcium. Door deze voedingsstoffen regelmatig in te nemen, kun je je immuunsysteem versterken en je algehele gezondheid verbeteren.

Gezonde huid

Brandnetels kunnen ook helpen bij het bevorderen van een gezonde huid. Ze bevatten stoffen die de huid kunnen verzachten en helpen bij de behandeling van aandoeningen zoals acne en rosacea.

Verlichting van pijn

Brandnetels bevatten stoffen die pijn verlichtend kunnen werken. Dit kan helpen bij de behandeling van pijnlijke aandoeningen zoals artritis, spierpijn en menstruatiepijn.

Tot slot

Brandnetels hebben dus een aantal positieve effecten op de gezondheid en het welzijn. Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van brandnetels voor medicinale doeleinden altijd in overleg met een arts moet gebeuren. Brandnetels kunnen namelijk ook bijwerkingen hebben en kunnen in sommige gevallen een interactie hebben met medicijnen. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn en altijd eerst advies in te winnen bij een professional voordat je brandnetels gebruikt.

Ben je niet gecharmeerd van het gebruik van brandnetels, dan is reiki misschien en mildere oplossing voor jou. Als je wilt weten wat reiki voor jou kan doen, lees dan verder op mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

 

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

april 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *