De herfstdip voorkomen

Herfstdip & Winterblues voorkomen - Somberheid vermoeidheid prikkelbaar

De herfstdip wordt ook wel de winterblues genoemd. De blaadjes vallen van de bomen, de dagen worden korter. Het is inmiddels echt herfst. De kracht van het zonlicht neemt snel af en ook de zonuren nemen rap af. De vochtigheid neemt toe en we hebben zelfs al nachtvorst gehad. Sommigen van ons zijn heel gevoelig voor deze verandering van jaargetijde. Het derde weekend van november is grijs en troosteloos. En daarbij komt, ik heb last van migraine die me vandaag even behoorlijk parten speelt. Desalniettemin wil ik even een stukje schrijven en mezelf weer voorzien van fijne energie en een positieve blik.

Mijn ervaring met de herfstdip

De herfstdip kan iedereen overkomen. Zelf ben ik niet gevoelig voor de verandering van het jaargetijde en heb als zodanig geen last van de herfstdip, maar ik heb om mij heen wel een aantal mensen die er enorm last hebben. Zodra de zomer op zijn einde loopt bekruipt hen het gevoel dat ze zo snel mogelijk naar de zon moeten vertrekken. Deze mensen worden door de verandering van het weer, de korter wordende dagen en verdwijnen van de kracht van de zon somber en hebben last van stemmingswisselingen. Ik voel en zie aan hen dat hun humeur en algehele gestel eronder lijdt.

Zelf kijk ik altijd naar de mooie dingen die de wisseling van het jaargetijde mee brengen. Zo is voor mij de verandering van de kleuren van de natuur een prachtig schouwspel. De aanblik van de bomen die naar de mooiste tinten van rood, oranje en geel gaan voordat ze hun bladeren verliezen. Wist je dat deze kleurveranderingen synoniem staan aan je eerste drie chakra’s? Als je hier iets meer over wilt lezen dan kan je deze link volgen.

Ook geniet ik van de frisse lucht. Het lijkt altijd of het begin van de herfst een nieuwe geur in de lucht brengt. Misschien draagt de vochtigheid die in de lucht komt ook wel bij aan de verandering van de geur. Ik vind het heerlijk om ’s morgens in de frisse lucht op mijn fiets te stappen en naar mijn werk te gaan.

Kenmerken van de herfstdip

De herfstdip kent vele symptomen en deze kunnen in verschillende mate en samenstellingen bij mensen voorkomen:

 • somberheid,
 • niet of minder genieten van dingen,
 • een slechte concentratie,
 • extreme vermoeidheid,
 • prikkelbaarheid,
 • lusteloosheid,
 • toegenomen slaapbehoefte, maar de slaapkwaliteit neemt af,
 • toegenomen eetlust, vaak vergrote behoefte calorierijk voedsel en een zucht naar chocolade
 • gewichtstoename,
 • ook kan iemand zich meer gaan terugtrekken uit sociale activiteiten.

Het ontstaan van de herfstdip wordt mede toegeschreven aan de verstoring van de biologische klok. Door het afnemen van het aantal zonuren en leven we een groter deel van de dag in het donker. Dit stimuleert de aanmaak van melatonine om je voor te bereiden op de nacht. Kortom, je wordt vermoeider door een hoger gehalte aan melatonine in je lichaam.

Wat kan je doen om de herfstdip te voorkomen

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om je herfstdip te voorkomen:

 • Zorg dat je voldoende daglicht krijgt. Daglicht helpt je stemming verbeteren prikkelt je zintuigen. Dit heeft een positieve uitwerking op je algehele gestel,
 • Zorg voor voldoende beweging. Beweging helpt je om je hormoon serotonine aan te maken en deze ondersteunt weer de aanmaak van je gelukshormoon. Je voelt je beter,
 • Blijf een sociaal leven leiden. Een gezellige samenkomst met vrienden of familie helpt je eveneens je stemming te verhogen,
 • Laat je niet verleiden tot het eten van “slechte voeding”. Je lichaam moet het weer verwerken en een verhoogde activiteit van je spijsvertering neemt weer de lust weg om voldoende te bewegen.

 

Heb jij last van een herfstdip? Misschien is een energieboost door een reikibehandeling dan de juiste remedie voor jou. Een reikibehandeling kan helpen om jouw energiebanen te openen. De vrijgekomen energie kan weer gebruikt worden om jouw herfstdip te verminderen. Als je wilt weten wat reiki voor jou kan doen, lees dan verder op mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

Natuurlijk kan je altijd een kijkje nemen in mijn gastenboek om daar zelf te lezen hoe mensen de reiki- en massagebehandeling ervaren.

 

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *