Lentekriebels

Lentekriebels blog

Schreef ik de laatste blog nog over de herfstdip, oftewel de winter blues, nu gaat het over de lentekriebels. De lentekriebels worden bij mij altijd sterker wanneer de klok weer een uur vooruit gaat en de zomertijd officieel is ingesteld. Het is echter niet voor iedereen een pretje, want sommige mensen hebben er een enorm probleem mee. Dat enkele uurtje tijdsverschil geeft hun bioritme een behoorlijke knauw en kan uiteindelijk tot – soms ernstige – problemen leiden in het slaap-/ waakritme waardoor weer secundaire problemen ontstaan als oververmoeidheid, prikkelbaarheid en zelf prestatievermindering. Daar ga ik een andere keer over schrijven.

Mijn lentekriebels

Mark, mijn man, kan er af en toe helemaal gek van worden. Zodra ik de lentekriebels heb, dan wil ik alle deuren en ramen openzetten om zoveel mogelijk frisse lucht in mijn huis te halen. Ik vind het heerlijk hoe het huis naar de buitenlucht gaat ruiken na een paar uurtjes stevig ventileren. Ik word energieker en ik krijg meer drang om activiteiten te ondernemen zoals de tuin voorbereiden op het voorjaar en de zomer, extra schoonmaken van kasten en het reorganiseren van mijn kledingkast voor de lente en de zomer. Heerlijk! Winterkleding langzaam naar de zolder verbannen en de leuke, lichte en vrolijke zomerkleuren weer in mijn kast hangen. 

Hoe ontstaan lentekriebels

Maar wat veroorzaakt de lentekriebels? Lentekriebels ontstaan doordat de zon meer gaat schijnen en ons lichaam start met het aanmaken van vitamine D. Vitamine D is op zijn beurt weer belangrijk voor de stimulatie van productie van de hormonen serotonine en dopamine die op hun beurt weer invloed uitoefenen op het geluksgevoel van mensen. Wanneer het lichaam een grotere hoeveelheid van deze hormonen aanmaakt, dan kan er zelfs een lichte jubelstemming ontstaan zonder dat we ons realiseren waardoor deze wordt veroorzaakt. 

Wat bewerken de lentekriebels

De lentekriebels geven ons lichaam een enorme boost waardoor we meer energie ervaren, erop uit willen trekken en eindelijk na een lange winterperiode van vaak langdurig binnen zitten, weer meer willen genieten van de buitenlucht. Daarnaast helpen de lentekriebels door de aanmaak van de gelukshormonen dat:

  • we genieten van de kleine dingen als de vogels die we horen fluiten,
  • een gevoel van verliefdheid sterker ervaren of zelf opnieuw ontwikkelen,
  • meer energie krijgen om onze dagelijkse taken te verrichten,
  • onze tolerantie groter wordt,
  • we blij worden van kleine dingen als het zien van nieuw geboren lammetjes in de wei.

 

Heb jij last van de lentekriebels maar weet je niet hoe jij je energie kan kanaliseren? Misschien is een reikibehandeling dan een mogelijkheid om jou te helpen de nieuw gewonnen energie op een gebalanceerde manier in te gaan zetten. Als je wilt weten wat reiki voor jou kan doen, lees dan verder op mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

Natuurlijk kan je altijd een kijkje nemen in mijn gastenboek om daar zelf te lezen hoe mensen de reiki- en massagebehandeling ervaren.

 

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *