Slapeloosheid

Slapeloosheid oorzaken - Insomnia oplossen - Nachtrust verbeteren

Ken je dat ook? Je wordt wakker en kijkt op de wekker: 01:30. Je draait je om, sluit je ogen en vertelt jezelf dat je moet gaan slapen. Voor je gevoel duurt het uren voor je eindelijk tegen de ochtend in slaap valt. ’s Nachts zit je geregeld op de bank met je telefoon of tablet in handen omdat je je partner niet wakker wilt maken met je gewoel in bed. Na enige tijd kruip je terug in bed en valt uiteindelijk in slaap en dat alles net voor je wekker gaat.

Dit gebeurde mij ook regelmatig. Ik kon niet inslapen en lag ’s nachts vaak uren wakker terwijl ik naast me keek en mijn man prinsheerlijk lag te slapen. Ik ben ontelbare keren mijn bed uitgegaan om vaak uren op de bank te zitten. Pure frustratie maakte zich dan van me meester en mijn hoofd stond niet stil. Ik werd er hopeloos van want overdag was ik vaak moe en lusteloos en had problemen met het dagelijkse functioneren. Op sommige dagen was ik enorm prikkelbaar en voelde ik me absoluut niet mezelf.

Oorzaken

Ik bezocht de dokter en deze kon geen klachten constateren die eventueel tot slapeloosheid zouden leiden. De oorzaak lag volgens hem in de “onrust in mij”. Ik ben na dat bezoek over slapeloosheid gaan lezen en heb gezocht naar oorzaken. Al snel kon ik veel voorkomende oorzaken als jeuk, pijn, hormonale aandoening of licht- en geluidshinder uitsluiten. Bleven voor mij over de factoren van angst en stress die tot onrust leidden.

Oplossingen

Ik heb daarop besloten breder te gaan kijken naar mogelijke oplossingen om mijn slapeloosheid te bestrijden. Ik zocht mijn heil in de alternatieve geneeskunde met accupunctuur. Dit hielp enigszins naar niet afdoende dus ik zocht verder en kwam bij reiki en meditatie uit. Uiteindelijk hebben deze beide alternatieven mij enorm geholpen. Ik heb voor mezelf een plan opgesteld en dit in mijn wekelijkse routine opgenomen.

Meditatie

Mediteren is iets wat je moet leren en dit kost tijd. De tijd om je het jezelf eigen te maken, uit te vinden welke vorm van meditatie voor jou het beste werkt, zoals zitten of liggen, thuis of juist buiten. Je kan dit begeleid doen door gebruik te maken van een app (b.v. Meditation Moments) of met behulp van iemand die al regelmatig mediteert. Je zult merken dat je door de weken heen steeds makkelijker in jezelf komt en je gedachten beter kunt controleren en later zelfs kunt uitschakelen.

Reiki

Met reiki concentreer ik me op het verlichten van onrust en stress, o.a. door te proberen angst weg te nemen. Reiki helpt bij het herstellen van de balans in je lichaamseigen energie en het brengen van rust in je hoofd. Uit eigen ervaring van enkele van mijn klanten komt vaak naar voren dat zij na de behandeling duidelijk beter slapen en dit effect langere tijd aanhoudt. Je kan de ervaring van deze mensen teruglezen in het gastenboek op mijn website. Hoe vaak je een reikibehandeling moet ondergaan om je slapeloosheid te verslaan hangt af van de oorzaak en van hoe lang dit probleem zich al voordoet.

 

Als je wilt weten wat reiki voor jou en jouw slapeloosheid kan doen, lees dan verder op mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *