Tijd vrijmaken voor jezelf

Tijd vrijmaken voor jezelf - ontstressen met Reiki - Lees onze Reiki blog

Gebeurt het jou ook? Dat nieuwe boek ligt al drie maanden ongelezen op de tafel naast de bank. Je abonnement bij de sportschool is omgerekend bijna net zo duur als een uurtje per maand met een personal trainer omdat je te weinig gebruikt maakt van je abonnement. Je staat ’s morgens vroeg op om de kinderen op weg te helpen, maakt hun lunchpakketjes klaar om mee te nemen naar school terwijl je tussendoor probeert om zelf ook nog iets van een ontbijt naar binnen te werken. Vervolgens stuift iedereen de deur uit om naar school of het werk te gaan. Eenmaal op je werk stort je je op je activiteiten om ’s middags snel naar huis te gaan. Daar vang je de kinderen op, zorgt dat ze hun huiswerk doen en ondertussen maak je het avondeten klaar. Daarna is het al snel avond, kinderen gaan naar bed en je ploft futloos op de bank neer. Dat avondje sporten sla je maar weer over omdat je er kortweg geen energie voor hebt. Wanneer je vooruitkijkt in je agenda zie je dat je weekenden al helemaal volgepland staat met sporten, feestjes, etentjes en andere “verplichtingen”.

Een aantal jaren geleden had ik precies hetzelfde. Ik keek geregeld naar mijn agenda die ieder weekend, soms maanden vooruit, volgepland stond met allerlei afspraken, feestjes, etentjes en andere gebeurtenissen. Ik kreeg er af en toe pijn in mijn buik van wanneer ik zag dat er geen enkel moment over was om iets voor mezelf te doen of gewoonweg vrij te houden om helemaal niks te doen. Dat benauwde me soms zo erg dat ik met migraine in bed belandde.

Druk zijn

Een veelvoorkomende uitspraak die ik om me heen hoor: “ik kan geen nee zeggen” of “ik wil niks missen”. Ik had hetzelfde euvel, geen “nee” kunnen zeggen. Geregeld had ik een bekende aan de telefoon of op de app die vond dat het alweer veel te lang geleden was dat wel elkaar hadden gezien, dus we planden dan meteen een afspraak in. Daarnaast was Mark, mijn man, veel op reis voor zijn werk waardoor hij door de week weinig tijd had voor ons gemeenschappelijke sociale leven. Ik voelde me dus genoodzaakt om alles met onze vrienden en kinderen in het weekend te plannen. Door de week gebruikte ik mijn vrije tijd om mijn vriendinnen en kinderen te zien, met ze uit eten te gaan of samen een filmpje te pikken. Daarnaast wilde ik mensen niet teleurstellen door eenvoudig weg afspraken af te slaan omdat ik een echte pleaser ben. Wat ik echter vergat is dat ik door de week vaak alleen voor alles stond omdat Mark in het buitenland zat.

De vaste taken rondom het huis gingen ook gewoon door. Ik probeerde dus mijn tijd op te rekken om alles te blijven doen en iedereen te blijven zien, maar kwam er toch achter dat een uur niet opgerekt kan worden tot anderhalf uur. Ondanks dat ik vaak wel genoot van de afspraken voelde ik dat ik mezelf tekort deed door geen tijd voor mij vrij te maken.

Drukte verminderen

Wat ik de laatste jaren heb geleerd en aangeleerd is dat mijn tijd buiten het werk echt mijn tijd is en ik de baas ben over mijn eigen agenda. Dat betekent dat ik mijn agenda nu op een andere manier beheer. Ik schroom ook niet om een geplande afspraak te verschuiven of af te zeggen, ook al staat deze sinds langere tijd gepland. Schrappen in de agenda helpt om tijd en ruimte voor jezelf te creëren. Daarnaast blokkeer ik dagen in de agenda voor mezelf Dit is echter wel een proces waar je doorheen moet. Zeker wanneer je net als ik iemand bent die geen “nee” kan zeggen of een echte pleaser bent.

Door mijn keuzes vandaag neem ik meer tijd om die dingen te doen waar ik heel erg blij van word: bezoekje aan de sauna, afspraken met onze hechtste familie en vrienden plannen, een dag het water op met de boot of gewoonweg luieren in de tuin met muziek en een leuk blad of een goed boek. Wanneer ik dan op een dag zonder plan wel zin heb om spontaan iets te gaan doen met vrienden dan kan dat altijd nog, als zij ook niks in de agenda hebben tenminste…

Behoeften

We hebben als mens allemaal onze eigen behoeften en leven ons leven naar deze behoeften. Wanneer je voor jezelf bepaalt welke behoeften bij jouw centraal staan dan kan je jouw leven inrichten rond deze behoeften. Je besteedt dus tijd en maakt tijd beschikbaar om deze behoeften te vervullen. Soms veranderen behoeften tijdelijk en dan kan je je daar voor een periode aan aanpassen, maar het belangrijkste blijft dat je er zelf blij van wordt.

Ik heb vorig jaar besloten dat ik mij verder wilde ontwikkelen in reiki en massage en iets met beide wilde gaan doen. Ik ben “Hands of Happiness” begonnen met het doel mensen te helpen meer balans in zichzelf te brengen, hun eigen behoeften te ontdekken en deze centraal te stellen in hun leven. Daar mijn toenmalige werk niet samenging met mijn plan “Hands of Happiness” uit te breiden ben ik van baan gewisseld en ben van vier naar drie dagen terug gegaan. De bonus voor mij, die ik nog niet had herkend, was dat ik door minder werkuren ook meer tijd kreeg om met mijn kleinzoon door te brengen!

Reiki

Met reiki, die ik inmiddels aan veel mensen heb mogen geven, zijn velen van hen meer tot zichzelf gekomen en hebben zij hun balans hervonden of versterkt. Daarnaast geven enkele van hen aan, meer tijd voor hun behoeften en aandacht en tijd voor zichzelf in te richten. Onder andere door het nemen van een moment voor zichzelf door het ondergaan van een reiki- en massagebehandeling, hetgeen zij als een geregeld terugkerend moment in hun agenda plannen en waar zij niet van afwijken. Sommigen hebben levensveranderende keuzes gemaakt doordat zij hun eigen behoeften beter hebben leren kennen, en deze als middelpunt van hun leven hebben gemaakt.

 

Als je wilt weten hoe reiki jou kan helpen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op of lees verder op mijn website. Natuurlijk kan je altijd een kijkje nemen in mijn gastenboek om daar zelf te lezen hoe mensen de reiki- en massagebehandeling ervaren.

 

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

2 reacties op “Tijd vrijmaken voor jezelf

  1. Judith zegt:

    Ja lunmelen is goed! Ik kan het steeds beter zonder daar een oordeel over te hebben. Ik stond altijd “aan” en moest altijd een plan/ project hebben ook thuis. Maar ik kan het steeds beter zonder. De huisdieren helpen daar ook enorm bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *