De Spirituele Betekenis van de Vier Jaargetijden: Een Reiki Perspectief

De Spirituele Betekenis van de Vier Jaargetijden - Reiki Perspectief

Welkom, lieve lezers van mijn blog! Vandaag nemen we een diepere duik in de spirituele betekenis van de vier jaargetijden en ontdekken we hoe ze ons kunnen beïnvloeden op een diepgaand niveau. Elk seizoen heeft zijn eigen unieke karakter en biedt ons waardevolle lessen.

Lente: Een Tijd van Nieuw Begin

De lente is het seizoen van wedergeboorte en vernieuwing. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap, en dit herinnert ons eraan dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. De energie van de lente is vol vitaliteit en groei, en het kan ons aanmoedigen om nieuwe projecten te starten, doelen na te jagen en oude gewoontes los te laten.

In de Reiki-praktijk wordt de lente vaak geassocieerd met het hartchakra. Het is een tijd om liefde en mededogen te cultiveren, zowel voor anderen als voor onszelf. Het openen van ons hart voor verandering en groei kan ons helpen om in harmonie te komen met de energie van het seizoen.

Zomer: De Tijd van Overvloed

De zomer brengt warmte en overvloed met zich mee. Het is een tijd van bloei en volledige expressie. Deze periode herinnert ons eraan om te genieten van de vruchten van ons werk, te ontspannen en in het moment te leven. De zomer kan ons inspireren om onze passies na te streven en onze creativiteit te laten stromen.

Vanuit een Reiki-perspectief is de zomer vaak gekoppeld aan het zonnevlechtchakra, het centrum van kracht en zelfvertrouwen. Het is een tijd om in je eigen kracht te staan en je eigen waarheid te spreken.

Herfst: Loslaten en Transformeren

Herfst brengt verandering met zich mee. De bladeren vallen van de bomen en de natuur bereidt zich voor op de winter. Dit seizoen herinnert ons eraan dat loslaten een natuurlijk onderdeel is van het leven. Het is een tijd om te reflecteren op wat niet langer dient en om ruimte te maken voor nieuwe groei.

In de Reiki-praktijk wordt de herfst vaak geassocieerd met het sacrale chakra, dat verband houdt met emoties en creatieve energie. Het is een goed moment om emoties los te laten die ons tegenhouden en om transformatie te omarmen.

Winter: Innerlijke Reflectie en Rust

Winter brengt kou en stilte met zich mee. Het is een tijd van innerlijke reflectie en rust. De natuur gaat in ruststand, en dit herinnert ons eraan om ook onze innerlijke wereld te verkennen. Winter nodigt ons uit om naar binnen te keren, te mediteren en diep in onszelf te graven.

Het kruinchakra, dat verbonden is met spiritualiteit en verbinding met het hogere zelf, wordt vaak geassocieerd met de winter. Het is een tijd om in contact te komen met onze diepste spirituele wijsheid.

In elk jaargetijde kunnen we de kracht en de lessen van de natuur omarmen en integreren in ons leven. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, de seizoenen herinneren ons eraan dat verandering en groei constant aanwezig zijn. Laten we deze cycli omarmen en onze spirituele reis voortzetten met een open hart.

Ik hoop dat deze korte verkenning van de spirituele betekenis van de vier jaargetijden jullie heeft geïnspireerd. Moge jullie innerlijke reis verrijkt worden door de wijsheid van de natuur. Tot ziens in mijn Reiki-praktijk, waar we samen kunnen groeien en helen.

 

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

mei 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *