Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen vergroten - onzekerheid overwinnen - eigen kracht vinden - balans - Reiki

Iedereen voelt zich wel eens onzeker. Heel flauw omdat je net iets op je kleding hebt gemorst op een zeer opvallende plek, net voordat je die belangrijke bespreking ingaat of je voor de eerste komt voorstellen voor een sollicitatie. In sommige gevallen voelen mensen zich vaker onzeker. Dit kan vele oorzaken hebben. Deze oorzaken zijn ons aangepraat door onze omgeving, TV-series, of beeldmateriaal waarmee wij ons niet kunnen identificeren en daarom indirect onzeker gemaakt worden. Of het nou om je figuur, je uiterlijk of je eigen presentatie gaat, er zijn talloze redenen waarom je je onzeker kunt voelen.

Mijn eigen geschiedenis

Ik heb zelf lange tijd geleefd in onzekerheid. Het ontbrak me aan zelfvertrouwen omdat ik vaak dacht dat ik niet belangrijk was, me over moest geven aan de beslissingen die anderen voor me namen. Ook in mijn werkomgeving merkte ik regelmatig een gevoel van gebrek aan zelfvertrouwen. Dit kwam door collega’s die me inderdaad gewoonweg kleineerden, belachelijk maakten, me negeerden of zelfs de eer opstreken voor het werk dat ik had gedaan.

Om mezelf meer moed bij te brengen heb ik een aantal seminars gevolgd om mijn eigen kracht te vinden en te leren ontdekken dat ik goed ben zoals ik ben. Langzaam maar zeker heb ik de daar geleerde technieken en methodes in mijn leven toegepast en ben ik gaan groeien. Voor ik mijn reiki praktijk opende heb ik lang getwijfeld. Daar was het weer: mijn gebrek aan zelfvertrouwen. Zou ik dit wel kunnen? Wat als ik geen klanten krijg? Hoe moet ik het gaan opzetten? Hoe werf ik klanten en blijf ik met ze in contact? Ondanks alle positieve terugkoppelingen op mijn idee om voor mezelf te gaan beginnen, en de bemoedigende woorden van familie en vrienden, bleef mijn onzekerheid de boventoon voeren. Uiteindelijk heb ik het zelfvertrouwen gekregen door een eerste serie van reikibehandelingen te geven voor een goed doel tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019. De positieve reacties die ik daar kreeg, en de vraag van mensen of ze een vervolgafspraak konden boeken, namen de onzekerheid weg en deden mijn zelfvertrouwen groeien. Inmiddels ben ik anderhalf jaar onderweg met Hands of Happiness en zie ik dat ik inderdaad goed ben zoals ik ben en ik mensen echt help met hun klachten.

Oorzaken

Als bovenstaand al aangegeven zijn er vele oorzaken die ons zelfvertrouwen kunnen aantasten en daarmee onze onzekerheid doen toenemen.

Invloeden van buitenaf:

  • Onze omgeving accepteert je niet zoals je bent en drijft de spot met je, maakt je belachelijk. Dit komt voor in de vorm van bijvoorbeeld pesten of mobbing. Beide vinden vaak gedurende langere tijd plaats en kunnen leiden tot zowel psychische als lichamelijke klachten.
  • Reclame en billboards die dagelijks op je afgeschoten worden schetsen een beeld van een ideale omgeving, levensstijl of personage. Laat jij je nou net niet herkennen in dat ideaalbeeld wat geschetst wordt! Wanneer jij je hier iets van aantrekt dan kan dit je dagelijks humeur en zeker ook je zelfbeeld negatief beïnvloeden met als gevolg dat je jezelf als minder dan anderen gaat waarnemen en presenteren.
  • Je eigen gevoel zegt dat je niet zo goed bent als ‘die ander’. Het maakt niet uit wat je doet, je lijkt niet zo goed te zijn als ‘die ander’. Hierdoor brengen we onszelf telkens weer in de positie van de mindere. Gewoon omdat wij vinden dat ‘die ander’ beter is of het aantoonbaar beter weet of doet.

Mogelijke oplossingen

Iedere vorm van onzekerheid oplossen, en dus het zelfvertrouwen vergroten, vraagt om een eigen aanpak. Het gaat om een aanpak die uiteindelijk voor jou werkt en resulteert in meer zelfvertrouwen.

  • Bij pesten of mobbing is het absoluut noodzakelijk dat je je omgeving laat merken en weten wat dit met je doet. Spreek je omgeving erop aan. Ja, spreek je omgeving erop aan! Nou begrijp ik dat daar moed voor nodig is, maar geloof me, die pestkop verwacht van jou juist niet dat je er tegenin gaat. Bij mobbing (meestal op de werkplek) is het verstandig om je collega’s aan te spreken en er zeker melding van te maken bij je leidinggevende, de vertrouwenspersoon, of de directie. Mobbing is niet ok!
  • Wanneer je je laat beïnvloeden door externe prikkels over wat het ideale leven of de ideale omstandigheid is, is het belangrijk eens naar jezelf te kijken en ook eens naar je innerlijke te gaan. Jij bepaalt wat voor jou goed is en hoe jouw ideale leven eruitziet. Het gaat erom dat jij tevreden bent. Met jezelf, je levensomstandigheden, de manier waarop jij je leven invult. De hoofdregel daarbij is: je bent goed zoals je bent!
  • In het geval van de situatie waarin je jezelf telkens weer als ‘niet goed genoeg’ voelt is het goed om eens te kijken naar wat je wel altijd goed doet. Wat is het cijfer dat je haalt voor je tentamen? Ben je daar tevreden mee? Wat is het resultaat van de taak die toebedeeld werd? Hoe kijk jij naar het resultaat en hoe voel jij je daarbij? Wanneer jij doet wat je leuk vindt en wat jou goed afgaat, dan zal je merken dat je lekkerder in je vel zit en je zelfvertrouwen groeit. Dus als iets goed gaat, doe er meer van, leer het aan of van anderen en ga niet iets veranderen als het voor jou werkt!

Mijn tips

Jij bent degene die het heft in eigen handen mag en kan nemen. Niemand heeft het recht om jouw zelfvertrouwen te schaden. Ik heb dat ook geleerd en geloof me, ik ben heel lang een onzeker persoon geweest. Door mijn eigen ervaring kan ik inmiddels terugkijken op groei als mens en als helper van velen. Daarom kan ik alleen maar zeggen:

  • Sta in je eigen kracht en vindt je eigen energie (terug);
  • Doe waar je goed in bent en wees trots op je eigen successen;
  • Vind je balans en merk hoe je daarmee steeds sterker jezelf als middelpunt van je leven zet;
  • Bepaal voor jezelf wat jij ok vindt en trek een grens waar anderen niet overheen mogen gaan.

 

Wanneer je graag wat hulp wilt hebben in het vinden van jouw energie en je kracht, dan kan je bij mij terecht. Als je wilt weten wat reiki voor jou en jouw zelfvertrouwen kan doen, lees verder op mijn website of neem vrijblijvend contact met mij op.

Natuurlijk kan je altijd een kijkje nemen in mijn gastenboek om daar zelf te lezen hoe mensen de reiki- en massagebehandeling ervaren.

 

Geschreven door Hands of Happiness.

Voor informatie: lucienne@handsofhappiness.nl | 06-21591971

Wat is Reiki?

Bij een Reikibehandeling wordt levensenergie doorgegeven aan de ontvanger. Deze energie vindt zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie heeft een voedende en harmoniserende werking op energiebanen (nadi's en chakra's).

Ben je benieuwd wat het met jou doet?

Boek dan jouw ervaring bij mij

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
Het is ook mogelijk een combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage te boeken; deze duurt dan circa 15 minuten langer.
Aanvullend kun je (in combinatie met bovenstaande opties) ook kiezen voor een hand- en onderarmmassage van 30 minuten.

reiki massage waterval reikibehandeling badhoevedorp amsterdam 2

Afspraak maken

Geef hier jouw voorkeursdatum aan en na bevestiging is de afspraak definitief.

De hele ervaring duurt 45 minuten waarbij ik 30 minuten Reiki geef waarna wij de ervaring met elkaar delen.
De combinatie van Reiki met een schouder/nek/hoofd massage duurt circa 15 minuten langer.

Aanvullende optie: hand- en onderarmmassage van 30 minuten (alleen als aanvulling op de reikibehandeling of de reiki en massagebehandeling).

De vaste openingstijden zijn:
Maandag: 19:30 - 20:30
Dinsdag: 09:30 - 12:00
Woensdag: 19:30 - 20:30
Donderdag: 19:30 - 20:30
Vrijdag: 13:30 - 16:00

Locatie:
Einsteinlaan 4, Badhoevedorp

Prijzen:
Reiki: € 32,50
Reiki + (schouder/nek/hoofd) massage: € 47,50
Hand- en onderarmmassage: € 15,00

juli 2024
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4

2 reacties op “Zelfvertrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *